Drago 2

Drago 2

Naš najprodavaniji proizvod- „bestseller“

Olimacov Drago 2 postavio je priznate standarde u ovom sektoru u cijelom svijetu. Njegova patentirana tehnologija funkcionira i pod teškim uvjetima te je on pouzdan i produktivan i kod žetve poleglog kukuruza.

Nova generacija hedera Drago 2 – još snažnija, učinkovitija, s još više dodatnog pribora.

Inteligentne ploče za otkidanje klipova – ekskluzivni Olimac proizvod

Srž adaptera Drago 2 predstavljaju njegoveautomatske samopodesive ploče za otkidanje klipova. Razmaci između ploča reagiraju na pritisak neovisno o kojem se redu radi i glatko se prilagođavaju svakoj pojedinoj biljci. Automatske samopodesiveploče za otkidanje klipova patentirani su proizvod tvrtke Olimac. Kod opreme drugih proizvođača, svi su redovi postavljeni na jednaki razmak; tanki klipovi se ne otkidaju. Olimacovadapter može se nositi s krajnje izazovnim uvjetima žetve.

Duži rotirajući berački valjak s noževima

Duži Drago rotirajući berački valjci s noževima nježno odvajaju klip od biljke te gubitak zbog raspršivanja i habanje lanca svode na minimum. Duži rotirajući berački valjci s manjim profilom daju Drago adapteru više vremena za obradu biljke, pružajući mogućnost smanjenja brzine vrha valjka uz istovremeno održavanje brzine kretanja po tlu. Oni omogućavaju da se smanji odskakivanje klipova, zadrži više klipova i smanji sveukupni gubitak zbog krunjenja.

Preklapajući lanci za sakupljanje

Veliki lančanici za zatezanje lanca postavljeni su dalje ispred valjaka omogućavajući nosevima lanca da se preklapaju na prednjoj strani i uvlače na stražnjoj strani. To lancu omogućava da bude agresivniji na prednjoj strani i da oslobađa stabljiku tako da se manje kukuruzovine uvlači u stroj.

Opcija za savršeno usitnjavanje

Rotirajući noževi roto freze bez napora usitnjavaju stabljike kukuruza ostavljajući polje spremno za oranje. Projektanti Drago hedera kod iznalaženja svakog rješenja, uključujući usitnjavanje, na prvo mjesto stavljaju prinos.Usitnjavanje na stražnjem dijelu Drago hedera omogućava da se prvo otkine klip a tek onda usitnjava stabljika. Stoga, bilo da imate klipove koji se slabo drže ili polegli kukuruz, budite sigurni da stabljika neće biti prerano usitnjena i da će klip biti sigurno otkinut.

Robustan – otporan na habanje – trajan

Konusni zupčanici adaptera Drago 2 od kaljenog čelika imaju sigurnosnu spojku koja štiti pogonske elemente. Kromirani čelični lanci za sakupljanje podešavaju se pomoću opruge tako da je mehaničko opterećenje svedeno na minimum. Lanci za sakupljanje opremljeni su zamjenjivim klinovima od tvrdog kroma, rotirajući noževi za usitnjavanje stabljike sprečavaju omatanje materijala oko bubnja. Specijalne brze spojke na šasiji omogućavaju laki pristup pogonskom tijelu (bez korištenja alata) radi obavljanja poslova održavanja.  Zašto je glavni zupčani prijenosnik  Drago bolji od konkurencije? Zbog preciznog inženjeringa i proizvodnje. To je jedini heder za kukuruz sa zupčanim prijenosnicima glodanim tako precizno da nije potrebno nikakvo umetanje podloški da bi se odgovarajuće podesio zazor zahvata zubaca. Bez podloški, zajamčen je dulji životni vijek i bolja postojanost.

Niski kut adaptera

Naš mali profil omogućava klipovima da nesmetano prolaze kroz redove i svladavaju manju gravitaciju što sprječava prekomjerno krunjenje na lancu dok se klip odvodi do pužnice.

Dodatna oprema:

  • Komplet pribora za suncokret
  • Rešetka za suncokret
  • Čistač biljnih ostataka: štite gume berača
  • Bočna pužnica/ bočni konusni valjak
  • Sklop senzora za automatsko podešavanje prednjeg priključka prema tlu
  • Senzori autopilota smjer kombajna automatski podešavaju redovima kukuruza.
  • Svjetla za vožnju po cesti
  • Gumeni elementi za zadržavanje klipova na brdovitim područjima ili područjima s visinskim razlikama

 

Preuzmite PDF datoteku