Drago GT

Drago GT

*Prvoklasniadapter za kukuruz– maksimalni prinosi i prihodi

Adapteri za berbu kukuruza sa savršenom tehnologijom – Drago GT tvrtke Olimac podižu učinkovitost žetve do jedne nove razine. Njihova dvostrukaroto freza (opcija) ostvaruje idealne rezultate usitnjavanja eliminirajući potrebu za dodatnim usitnjavanjem ostataka biljaka. Drago GT će vam uštedjeti vrijeme i novac te pomoći da aktivno sprječavate korove i nametnike. Drago GT još jednom podiže letvicu učinkovitosti adaptera za kukuruz i povrata uloženih sredstava s više najboljih odlika u ovom sektoru. Rezultat je jedinstveni adapter prema kojem se mjere svi ostali.

*Sustavni pristup, žetva bez gubitka – Ekskluzivno od Olimaca.

Srž Drago tehnologije hvatanja zrnja nalazi se upravo na mjestu ulaska stabljike – tamo gdje kukuruz dolazi u kontakt sa strojem. Upravo je tu Olimac unio revoluciju u žetvenu tehnologiju uvođenjem automatskih samopodesivih ploča za otkidanje klipova – a sada i suspenzija za ublažavanje udaraca klipa. Drago GT jedini je adapter za kukuruz na tržištu koji ima patentirane Olimac ploče za otkidanje klipova s automatskim podešavanjem i ovjesom. Oni su opremljeni specijalnim amortizerom koji ublažava udarce kad se klipovi spuštaju na ploče za otkidanje klipova. Klip se pažljivo skida s biljke i, umjesto nekontroliranog odskakivanja, ostaje u kućištu hedera i može se u cijelosti obraditi; bez raspršivanja ili gubitka kukuruza.

*KAD ŽELIMO SAKUPITI VIŠE KUKURUZA, ŠTO JE BERAČKI VALJAK S NOŽEVIMA DUŽI, TIM BOLJE.

Najduži rotirajući berački valjci s noževima u kombinaciji s manjim promjerom osiguravaju dodatno vrijeme za obradu biljke. To dodatno vrijeme znači da se oštricevaljka mogu kretati sporije što rezultira manjim  odskakivanjem klipova – manjim gubitkom klipova – bez potrebe smanjivanja brzine kombajna. Niti jedan berački valjak s noževima  ne može se mjeriti s učinkovitošću valjaka Drago GT. Duži Drago rotirajući berački valjci s noževima nježno odvajaju plod od stabljika i svode na minimum gubitke od raspršivanja i habanje lanca. Zašto Drago ima duže beračke valjke s manjim promjerom? To je doista dobro pitanje, a odgovor se svodi na dva glavna čimbenika. Smanjivanje odskakivanja klipova i krunjenja. S dužim beračkim valjkom i manjim promjerom, omogućava se smanjenje brzine oštrica zbog čega se biljka kukuruza sporije spušta i smanjuje se utjecaj od udaranja klipa o ploče za otkidanje klipa. To nam omogućava da smanjimo krunjenje.

PREDSTAVLJANJE DVOSTRUKE ROTO FREZE – JOŠ JEDNOG UREĐAJA BEZ PREMCA U OVOM SEKTORU ZA ONE KOJI SKUPLJANJE ZRNA STAVLJAJU NA PRVO MJESTO. Dvostruko sjeckanje, besprijekorno sjeckanje.

Nova opcija dvostruke roto frezeadaptera Drago GT omogućava da se berački valjci okreću sporo radi maksimalnog očuvanja prinosa, a još uvijek kontinuirano usitnjavaju stabljiku dok se ona pomiče prema natrag i prema dolje po cijeloj dužini valjka.

Unutar dvostrukeroto freze adaptera Drago GT postoje dva nasuprotna noža koji se okreću u suprotnom smjeru. Oni stvaraju efekt škara koji rezultira time da se stabljike režu dvaput.  Olimac ima ekskluzivni svjetski patent za ovu funkciju koja ubrzava biološko raspadanje materijala na tlu. Dvostruka roto freza je ekonomična za uporabu i potrebna joj  je otprilike ista količina snage motora na kombajnu  kao i kod jednostruke roto freze.

Ako usitnjavate ostatke kukuruzovine, Drago GT heder je prava stvar za vas! On ima novu opciju dvostruke roto freze koja ostvaruje maksimalno dimenzioniranje i usitnjavanje ostataka kukuruzovine s minimalnim brojem konjskih snaga. Izvedba s duplom roto frezom koristi samo jedan zupčani prijenosnik za svaki red parova noževa za usitnjavanje. Ti noževi, koji se okreću u suprotnim smjerovima, stvaraju ukupno okruženje od 400 MPH koje „ulaže ogromnu količinu energije u usitnjavanje stabljike i njeno pretvaranje u prah.

JEDNOSTRUKO USITNJAVANJE ZA FLEKSIBILNE POTREBE.

Drago GT nudi opciju jednostrukog usitnjavanja za standardno usitnjavanje.

SUSTAV DINAMIČNOG PROVOĐENJAOSMIŠLJEN ZA SKUPLJANJE SVAKOG ZRNA

Adapteri za branje kukuruza mogu svi izgledati isto, ali zasigurno nemaju isti radni učinak. Većina gubitaka prinosa više nastupa u adapteru nego u kombajnu iza njega – klipovi koji odskakuju od haube, krunjenje prilikom uvlačenja, gubitak zrna na pločama za otkidanje klipova –na sprječavanju svega toga radi Drago GT sustav dinamičkog provođenja.

*Samohodne komponente – svjetska inovacija u sektoru poljoprivrede.

Adapter za kukuruz Drago GT odlikuje se još jednom karakteristikom bez premca u ovom sektoru: spiralni konusni zupčanici koji ostvaruju bolji učinak prijenosa s više zahvaćenih zubaca u svako doba. Spiralni zupčanici uobičajeni su u sektoru zrakoplovstva, ali prvi put se javljaju u sektoru adaptera za branje kukuruza predstavljanjem Olimac Drago GT serije!

SPIRALNI KONUSNI ZUPČANI PRIJENOSNICI – NAJTRAJNIJI I NAJUČINKOVITIJI MOGUĆI ZUPČANIPRIJENOSNICI

Spiralni zupčanici ostvaruju tiši i učinkovitiji prijenos i imaju široku primjenu u automobilskoj industriji. Spiralni zupčanici imaju dva zahvaćena zupca u usporedbi s ravnim zupčanicima koji imaju samo jedan, zbog čega su spiralni zupčanici najučinkovitiji način za prijenos snage pod 90 stupnjeva. Pogon s konusnim prijenosnim zupčanicima prenosi više snage iz kombajna u jedinice za prolaz kroz redove, koristeći manje zupčanika uz istovremeni prijenos snage prema naprijed radi maksimalne učinkovitosti. Jednostavno, trajno i učinkovito prenošenje snage.

Radijalna klizna kvačila u uljnoj kupci u svakoj jedinici za prolaz kroz redove na Drago GT hederu za kukuruz pomažu da se zaštite komponente poput zupčanih prijenosnika lanaca za sakupljanje, beračkih valjaka i roto freza. Umjesto konvencionalnih zupčanih prijenosnika, Olimac za Drago GT koristi konusne spiralne zupčane prijenosnike iz automobilske industrije. Oni prenose puni učinak, čime se smanjuje količina snage i krajnje su tihi. Ekskluzivno za Olimac: za svaki red četiri kvačila povećavaju kapacitet i sigurnost. Oni se zasebno kalibriraju i svaki je prilagođen definiranom kretanju. U slučaju izvanrednih preopterećenja, sigurnosni vijci na glavnom prijenosu sprječavaju oštećenja komponenti kombajna-berača i hedera za kukuruz.

JEDINI HEDER ZA KUKURUZ S NEOVISNOM ZAŠTITOM KOMPONENTI

Svaka veća komponenta hedera Drago GT zasebno je zaštićena, uključujući pužnicu, rotirajuće beračke valjke, pogone uvlačnih lanaca i roto freze. Drago dizajn opremi pruža maksimalnu zaštitu, a rukovatelju dodatnu spokojnost.

*Pužnica od 500 mm – Drago GT odlikuje se vrhunskom dimenzijom u ovom sektoru: 500 mm. Velika pužnica koja ne zahtijeva održavanje, povećava brzinu uvođenja pohranjenog i suhog kukuruza bez ikakvog gubitka zrna.

*Lagano kućište – Olimac je za Drago GT razvio kućište od lagane legure koje smanjuje težinu stroja. Lokalizirano korištenje lijevanog željeza također optimizira stabilnost.

Veoma otporni lak – Olimacov potpuno automatizirani postupak lakiranja daje izvanredne rezultate u odnosu na estetiku i zaštitu od korozije. Zahvaljujući njemu, lak traje trostruko dulje.

Dodatna oprema:

Komplet pribora za suncokret

Rešetka za suncokret

Čistač biljnih ostataka: štiti gume berača

Bočna pužnica

Sklop senzora za automatsko podešavanje prednjeg priključka prema tlu

Senzori autopilota smjer kombajna automatski podešavaju redovima kukuruza.

Svjetla za vožnju po cesti

Gumeni elementi za zadržavanje klipova na brdovitim područjima ili područjima s visinskim razlikama

Preuzmite PDF datoteku